İçindekiler[göster]

Türk vatandaşlarının vizesiz, pasaportsuz sadece kimlik kartlarıyla gidebileceği ülkelere Azerbaycan da eklendi.1 Nisan'dan itibaren Azerbaycan'a kimlik kartıyla gidilebilecek.

Hangi ülkelere kimlik kartıyla gidilebilir

İki ülke arasında 10 Aralık’ta imzalanan anlaşma neticesinde artık yeni çipli kimlik kartlarıyla turistik ya da iş amaçlı seyahatler yapılabilecek. Türk vatandaşları Ukrayna, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sonra, Azerbaycan’a da sadece kimlik kartlarıyla gidebilecek.

Pasaporta gerek yok

Biraz şive farkı olsa da aynı dili konuştuğumuz, benzer yemeklere, kültürel özelliklere sahip olduğumuz Azerbaycan, bahar ve yaz ayları için rotana ekleyebileceğin çok güzel bir şehir. Üstelik artık pasaporta da gerek kalmadan sadece yeni çipli kimlik kartlarıyla ziyaret edilebilecek.

Gezilecek yerler

 

Hazar Gölü kenarında kurulmuş Bakü, tarihi güzelliklerinin yanı sıra temiz, düzenli yapılaşmasıyla da insanı şaşırtan bir şehir. Her köşesinde tarihi bir yolculuk yapabileceğin İçeri Şehir’de 15. yüzyılda yapılmış Şirvanlar Sarayı en görkemli yapılardan bir tanesi. Eski bir Zerdüşt tapınağı olan ve 12. yüzyılda inşa edilmiş Kız Kulesi de bu bölgedeki diğer bir tarihi eser. Önemli bir Zerdüşt tapınağı olan Ateşgah da görmen gereken yerlerden. Işıl ışıl sahil yoluyla Bakü bulvarı, Haydar Aliyev Kültür Merkezi ve Alev Kuleleri, Bakü’de en güzel fotoğrafları çekebileceğin noktalar.

Yeni çipli kimlik kartı yeterli

Dil sıkıntısı çekmeyeceğin, lezzet farklılığı yaşamayacağın ve pasaport almana bile gerek kalmadan sadece yeni çipli kimlik kartıyla ziyaret edebileceğin Bakü uçak bileti seçeneklerine göz atabilirsin. İki ülke arasında 25 Şubat 2020'de yapılan anlaşma neticesinde turistik amaçlı seyahatlerde vizesiz ikamet süresi 30 günden 90 güne çıkarılmıştı.

Kategoriler: Şehir Rehberi